Podurile, pietonale sau nu, sunt unele dintre cele mai dificile si complexe proiecte de arhitectura si inginerie create de om.

Iata un top cu 7 dintre cele mai interesante si neobisnuite poduri pietonale din intreaga lume, care se disting prin designul original:

1. Un pod pietonal unic in lume este podul Lujiazui, construit in supra-aglomeratul district Pudong, din Shanghai. Podul circular, destinat exclusiv uzului pietonal, se desfasoara chiar deasupra unuia dintre cele mai intens circulate noduri de artere din China.

pod pietonal lujiazui shanghai

2. Un alt pod cu design neobisnuit exista in Graz, Austria. Podul spiralat este de fapt o insula artificiala construita ce traverseaza raul Mur, una dintre cele mai importante lucrari de arhitectura moderna din intreaga Austrie.

pod pietonal graz austria

3. Podul rotativ, conceput de designerul britanic Thomas Heatherwick se afla la Londra si este un pod pietonal cu o lungime de 12 metri, ce poate fi rulat pentru a permite trecerea ambarcatiunilor. In varianta rulata podul se transforma intr-un octogon.

pod rotativ londra

4. Raul Cheonggyecheon traverseaza orasul Seul impartindu-l in doua jumatati aproape egale: cea de nord si cea de sud. Desi raul poate fi traversat folosind podurile obisnuite, coreenii prefera podurile pietonale din blocuri de piatra amplasate din loc in loc chiar in apele raului.

pod pietonal piatra seul

5. Din lista celor mai neobisnuite poduri pietonale din lume nu putea lipsi Podul lui Moise din Halsteren, Olanda, construit in mod inedit sub apa si nu deasupra ei. Aceasta solutie de traversare a apei ce inconjoara fortul Roovere a fost gasita si pusa in aplicare de catre echipa firmei de arhitectura RO&AD, pentru a modifica cat mai putin peisajul superb al zonei turistice olandeze.

podul lui moise olanda

6. Podul Crouching Tiger and Turtle din orasul Duisberg, Germania este o constructie gigantica din otel si zinc, semnata de sculptorii germani Ulrich Genth si Mutter Heike, fara sa fie util in vreun fel. Practic, podul de aproape unsprezece metri inaltime este doar o versiune pietonala a unui roller-coaster, care le ofera pietonilor prilejul de a se bucura de privelistea superba din imprejurimi.

podul crouching tiger and turtle germania

7. La inceputul anilor 1950 podul ce traversa raul Yalu si facea legatura intre China si Coreea de Nord a fost bombardat, iar ramasitele lui, reconditionate, au devenit astazi un obiectiv turistic important al orasului Dandong din China. Mai mult, la capatul podului a fost amenajata o platforma de unde turistii pod vedea Coreea de Nord.

podul pietonal de pe raul yalu china coreea de nord

 sursa: casadex

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.