Carosabilul de pe partea românească a podului peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse este acoperit de gropi enorme, transmite vineri agenţia de ştiri sofiotă BGNES. Din cauza ‘craterelor’ şoferii sunt nevoiţi să facă un slalom, afirmă un reporter al agenţiei. Situaţia este într-adevăr gravă după ploile şi topirea zăpezii.

Potrivit agenţiei, autorităţile române au aplicat pentru finanţarea europeană în vederea reparării podului, dar alocarea acesteia nu a fost aprobată încă.

În apropierea podului pot fi observate utilajele tehnice pentru repararea lui, dar începerea lucrărilor nu este posibilă din cauza condiţiilor meteorologice.

Partea bulgară a podului arată un pic mai bine, fiind renovată în anul 2011. Totuşi şi acolo au început să reapară gropi de asfalt periculoase pentru trafic.

În urma cu doi ani, Bulgaria a investit 500.000 de euro în renovarea Podului Prieteniei. Banii au fost folosiţi pentru curăţarea podului, umplerea gropilor şi reasfaltare parţială. Cu toate acestea, podul are nevoie de reparaţii generale. Potrivit unor afirmaţii ale autorităţilor bulgare, finanţarea pentru această renovare ar putea asigurată prin Programul Operaţional Transport în perioada de programare 2014-2020.

Traversarea singurului pod între Bulgaria şi România costă 2 euro pentru un autoturism în direcţia Ruse-Giurgiu şi 6 euro în direcţia Giurgiu-Ruse. Pentru autocare şi camioane, taxele sunt aceeaşi în ambele direcţii şi variază între 12 şi 37 de euro, în funcţie de tonajul vehiculului.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…