Carosabilul de pe partea românească a podului peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse este acoperit de gropi enorme, transmite vineri agenţia de ştiri sofiotă BGNES. Din cauza ‘craterelor’ şoferii sunt nevoiţi să facă un slalom, afirmă un reporter al agenţiei. Situaţia este într-adevăr gravă după ploile şi topirea zăpezii.

Potrivit agenţiei, autorităţile române au aplicat pentru finanţarea europeană în vederea reparării podului, dar alocarea acesteia nu a fost aprobată încă.

În apropierea podului pot fi observate utilajele tehnice pentru repararea lui, dar începerea lucrărilor nu este posibilă din cauza condiţiilor meteorologice.

Partea bulgară a podului arată un pic mai bine, fiind renovată în anul 2011. Totuşi şi acolo au început să reapară gropi de asfalt periculoase pentru trafic.

În urma cu doi ani, Bulgaria a investit 500.000 de euro în renovarea Podului Prieteniei. Banii au fost folosiţi pentru curăţarea podului, umplerea gropilor şi reasfaltare parţială. Cu toate acestea, podul are nevoie de reparaţii generale. Potrivit unor afirmaţii ale autorităţilor bulgare, finanţarea pentru această renovare ar putea asigurată prin Programul Operaţional Transport în perioada de programare 2014-2020.

Traversarea singurului pod între Bulgaria şi România costă 2 euro pentru un autoturism în direcţia Ruse-Giurgiu şi 6 euro în direcţia Giurgiu-Ruse. Pentru autocare şi camioane, taxele sunt aceeaşi în ambele direcţii şi variază între 12 şi 37 de euro, în funcţie de tonajul vehiculului.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.