Termenul anunţat de conducerea Metrorex este ultimul dintr-o suită de termene la care ar fi trebuit să înceapă lucrul la tunelul Metroului de Drumul Taberei. De această dată însă, directorul Metrorex, Aurel Radu, este convins că acest lucru chiar se va întâmpla.

Cele două freze gigantice, denumite Varvara şi Filofteia, încep săpăturile la tunelul metroului de Drumul Taberei în 15 septembrie, potrivit directorulul Metrorex, Aurel Radu. Mai precis doar una dintre freze, încă nu se ştie care, va începe lucrările, cealaltă îi va urma exemplu, după o lună. „Acum se pregătesc frezele, sunt echipe din Germania şi Italia care fac munca de specialitate, pe 15 septembrie una din ele începe lucrul. Primul tunel se va săpa dinspre Academia Militară spre Orizont. În prezent, cele două freze sunt deja în subsol la viitoarea staţie de metrou Răzoare.

15 septembrie este ultima dată anunţată de conducerea Metrorex pentru începerea lucrărilor la tunelurile de metrou de pe Magistrala 5. Alte date pomenite au mai fost 1 iunie, 1iulie, 1 august, 1 şi 7 septembrie.

Metroul de Drumul Taberei a fost inclus pe lista proiectelor prioritare pe transport din UE şi va primi asistenţă nerambursabilă de la Bruxelles de circa 90 de milioane de euro în acest an.

În prima parte a acestui an, lucrările la Metroul de Drumul Taberei au fost sistate din lipsă de fonduri. Ulterior, prin Hotărăre de Guvern s-au alocat sumele necesare pentru ca lucrările să se reia, banii provenind, în principal, din vânzarea certificatelor de emisie CO2 pe care statul român le-a primit în urma Conveţiei de la Kyoto.  

Metroul de Drumul Taberei are o lungime totală de aproximativ şase kilometri şi va avea zece staţii la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Magistrala 5 va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Costurile totale estimate pentru acest proiect sunt de 1,2 miliarde de euro.

Lucrările sunt efectuate de un consorţiu de firme din care face parte Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), Delta ACM 93 (România) şi AB Construct (România).

Sursa: www.economica.net 04.09.2013

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.