pod feroviarCel mai inalt pod feroviar din lume se construeste peste raul Chenab in J&K India… va fi la 359 metri peste albia raului – cu 35 metri peste Turnul Eiffel Tower!

Podul peste Chenab este un pod feroviar în construcție, situată între Bakkal și Kauri în districtul Reasi de Jammu și Kashmir (J & K), India. Podul-1,315m lung este construit la o înălțime de 359m. Odata finalizat, acesta va fi cel mai inalt pod feroviar din lume.

Podul de 92 milioane de USD este o parte a proiectului de cale ferata Jammu-Udhampur-Srinagar-Baramulla (JUSBRL) pornit de Ministerul Căilor Ferate din India. Podul va include o cale ferata dubla – cu latime de 14m – și un acostament central lat de 1.2m.

Proiectul urmează să fie finalizat până în martie 2016 și va avea o durată de viață de 120 de ani. Acesta va contribui la dezvoltarea economică a statului și va ajuta in furnizarea unei mai bune accesibilitati de transport în cadrul statului și a țării.

Necesitatea unui pod feroviar peste Chenab

A călători în și în jurul terenul muntos din Jammu și Kashmir a fost o dificultate mare pentru localnici. O nevoie urgentă de a oferi facilități de transport mai bune a fost recunoscută de către Guvernul Indiei. Prin urmare, a fost propus spre construcție un proiect de cale ferată națională, care va conecta J & K cu restul Indiei.

Proiectul a fost lansat în JUSBRL 2003, ca parte a acestei propuneri. Linia de cale ferată – lunga de 345 km – între regiunile Jammu și Baramulla va spori mobilitatea în cadrul statului și în India. Linia de cale ferată se va intinde pe traseul Jammu-Udhampur-Katra-Quazigund-Baramulla.

Proiectul include construirea mai multor poduri și tuneluri de-a lungul traseului, din care Podul peste Chenab este doar unul. El se va întinde dincolo de râu adânc Chenab și va oferi acces la Valea Kashmirului de la Udhampur.

dupa

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.