Din dorinta oamenilor de a strabate Planeta in lung si in lat in cel mai scurt timp, au luat nastere podurile. Insa arhitectii si-au propus sa se impuna in fata naturii si au ridicat cateva dintre cele mai importante constructii din lume – poduri cu lungimi impresionante, create cu minutiozitate deasupra marilor si oceanelor lumii.

Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeLake Pontchartrain Bridge
Cel mai impunator pod din lume este construit in sudul statului Louisiana din SUA. Proiectul detine titlul de ”cel mai lung pod din lume” si masoara aproximativ 40 km. Acest pod face legatura intre malul sudic si cel nordic al lacului Pontchartrain. Un detaliu special il constituie faptul ca este format de fapt din doua poduri paralele.

Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeDonghai Bridge
Se afla in Asia si este cel mai lung pod creat vreodata pe mare. Cu lungimea de 32,3 km podul face legatura intre Shanghai si zona industriala a orasului. Podul are portiuni prin care poate fi traversat si de nave de tonaj mare sau de vapoare de croaziera foarte inalte. Inaltimea maxima a podului este de 420 m.

Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeKing Fahd Causeway
Constructia se compune din trei parti, iar cel mai lung dintre poduri are 5,194 m. King Fahd Causeway face legatura intre Arabia Saudita si Bahreim. Constructia podului a fost inceputa in anul 1982, dar proiectul a fost abandonat si continuat abia in anul 1986. Fondurile alocate pentru acesta au fost virate de seicul Fahd al Arabiei Saudite.

Chesapeake Bay Bridge
Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeSe mai numeste ”Bay Bridge” si este un pod cu design dual din Maryland, care face legatura intre stat si regiunile din coasta de Est si Vest. Forma sa ciudata, asemanatoare literei “L”, il face o atractie importanta in zona. Lungimea totala a podului este de 6,946 m.

Vasco da Gama Bridge
Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumePodul se bazeaza pe tehnologia cablurilor si se afla Portugalia. Este cel mai lung pod din Europa, cu o lungime totala de 17,8 km, care face legatura intre capitala Portugaliei, Lisabona, si restul Europei. Scopul construirii podului a fost si descongestionarea altor poduri de langa capitala Portugaliei.

Penang Bridge
Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeUn alt pod remarcabil este Penang Bridge, construit in Malaezia. Acesta a fost dat in folosinta pe 14 septembrie 1985. Lung de 13,5 km, podul face legatura intre autostrazile din nordul si sudul tarii.

Rio–Niteroi Bridge
Niteroi Bridge din Rio de Janeiro a fost Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeconstruit in mod simbolic in anul 1968, cu ocazia primei vizite din Brazilia a reginei Eisabeta a II–a a Angliei si a printului Philip de Edinburgh. Denumirea oficiala a podului este ”President Costa e Silva Bridge”. Are lungimea de 8.25 mile si inaltimea de 72 m.

Union Bridge
Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lumeUnion Bridge se afla in Canada si se mai numeste Chain Bridge. Costurile constructiei s-au ridicat la 1,3 miliarde de dolari. Proiectul a fost finalizat in anul 1997 si are o lungime de 12,7 km.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.