Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca municipalitatea să preia dezvoltarea proiectului „București – port la Dunăre”, urmând să fie realizate studiile de fezabilitate și să fie atrase fonduri europene astfel ca Bucureștiul să aibă cale navigabilă printr-un canal care să conecteze râul Dâmbovița la Dunăre.

gabriela_firea Bucureștiul port la Dunăre„Vreau să continuăm acest proiect, să preluăm responsabilitatea realizării lucrărilor în București, iar investiția să devină o prioritate pentru Capitală. După discuțiile pe care le vom avea cu reprezentanții unităților administrativ – teritoriale responsabile, și după întocmirea documentației necesare vom putea demara procedurile pentru obținerea cofinanțării proiectului din fonduri UE. Avem deja sprijinul Comisarului European, Corina Crețu pentru realizarea acestui proiect important”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Discuțiile despre reluarea proiectului au fost inițiate într-o ședință la care au participat cei care au realizat studiul de fezabilitate din 2012 și 2013 și angajații fostului Institut de Proiectari pentru Transporturi Auto, Navale si Aeriene, autorii proiectului realizat înainte de 1989.

În cadrul analizei făcute de Primăria Municipiului București s-a arătat că, pentru realizarea proiectului, este necesară și implicarea autorităților locale care ar putea beneficia de avantajele acestei investiții, respectiv cele din județele Giurgiu, Ilfov și Călărași, dar și autoritățile centrale cu responsabilități în acest sens, respectiv Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei și Ministerul Dezvoltării.

cornel_martincu port la Dunăre„La rândul său, Directorul IPTANA, Cornel Martincu a explicat că investiția a fost realizată până în anii 1990 în procent de aproximativ 70 la sută. Din cauza stagnării și abandonării acestor lucrări, în prezent, lucrările s-au degradat sau au fost distruse în bună măsură, stadiul de realizare, în prezent, fiind de 50 la sută”, arată Primăria Capitalei. Valoarea investiției deja realizate este de aproximativ un miliard de euro.

Lucrările la canalul Dâmbovița – Dunăre au început în 1986 și au fost abandonate după Revoluția din 1989.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.