Când temperaturile scad mult sub zero grade, cât e noaptea de lungă, patrulele mobile de polițiști locali care au misiune traversarea Pasajului Michelangelo din Timisoara, sunt dublate de muncitori de al compania de salubritate, chemați să spargă gheața. Scenele sunt incredibile. Cei de la Retim au adus pe lateralele interioare ale pasajului, saci cu sare, ca să împrăștie ca măsură derapantă în caz că dă înghețul. Explicația e incredibilă: în mijlocul pasajului Michelangelo, chiar din carosabil, izvorăște apă.
Considerat principala ”ctitorie” a lui Nicocolae Robu, primarul care a ținut să facă Timișoarei neaparat un ”tunel” ca să o alinieze orașelor importante, Pasajul Michelangelo trebuia să coste 63 de milioane de lei, conform proiectului. Oameni de afaceri apropiați edilului liberal Nicolae Robu au prezentat la licitația pentru execuție o ofertă de numai 49 de milioane de lei. Ca să îi dea lui Robu ocazia să se laude, s-a mai tăiat, în final, un milion de lei din cheltuieli.
Pasajul Michelangelo din Tmișoara, inaugurat pe 28 mai 2015, chiar de ziua de naștere a primarului Nicolae Robu, adică cu mai puțin de 8 luni în urmă, a costat 48 de milioane de lei și s-a realizat cu mari erori tehnice și calitative serioase.
La șapte luni de la inaugurarea exagerat de fastuoasă – care a inclus cvartet de coarde, speech-uri ale primarului, diplome acordate muncitorilor și proiecții cu fotografiile lui Robu inspectând pasajul în timpul lucrărilor – pe lângă tradiționala tăiere de panglică, Pasajul Michelangelo a început să crape la încheieturi. În plus, apa termală și freatică din sol se infiltreaz cu repeziciune, iar acest lucru e vizibil și pentru un necunoscător. Apa intră în pereții pasajului și de la ploaie, acesta nefiind corect izolat, arată specialiștii consultați în acest scop. Mai nou, chiar în mijlocul carosabilului pasajulu a început să izvorască apă.
De la mijlocul lunii decembrie, când au fost sesizate primele defecțiuni în pasaj, se așteaptă o comunicare oficială din partea reprezentanților firmelor care l-au efectuat. (sursa: EVZ, Fotografii: Adrian Pîclișan)
Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.
Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.
Aveți infiltrații?
Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?
Avem soluții corecte și complete.
Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.
Am facut demersuri pentru a oferta RADMYX catre sefii de santier de la SCTB ce lucrau la acest proiect dar nu raspundeau si daca raspundeau, evitau… pesemne nu puteau sa se miste decat in limitele oferite de proiectanti… acum trag ponoasele…
Ce sa-i faci? Chiar daca le promiteam economii datorita folosirii produselor Radcon si Radmyx, au refuzat sa le cunoasca si sa le foloseasca. Definitia prostiei este sa faci aceeasi eroare de mai multe ori si sa astepti rezultate bune…
Costurile de remediere, pierderile de imagine, energia cheltuita, salariile platite degeaba etc sunt cateva din multele risipe pe care proiectanti nepregatiti cu tehnologiile moderne si ingineri “ascultatori” le asigura firmelor lor.
In loc sa faci o lucrare si sa uiti de ea… in sensul sa faci economii, sa fie o lucrare de referinta pentru tine… sa nu mai intervii la ea.