Când temperaturile scad mult sub zero grade, cât e noaptea de lungă, patrulele mobile de polițiști locali care au misiune traversarea Pasajului Michelangelo din Timisoara, sunt dublate de muncitori de al compania de salubritate, chemați să spargă gheața. Scenele sunt incredibile. Cei de la Retim au adus pe lateralele interioare ale pasajului, saci cu sare, ca să împrăștie ca măsură derapantă în caz că dă înghețul. Explicația e incredibilă: în mijlocul pasajului Michelangelo, chiar din carosabil, izvorăște apă.

Considerat principala ”ctitorie” a lui Nicocolae Robu, primarul care a ținut să facă Timișoarei neaparat un ”tunel” ca să o alinieze orașelor importante, Pasajul Michelangelo trebuia să coste 63 de milioane de lei, conform proiectului. Oameni de afaceri apropiați edilului liberal Nicolae Robu au prezentat la licitația pentru execuție o ofertă de numai 49 de milioane de lei. Ca să îi dea lui Robu ocazia să se laude, s-a mai tăiat, în final, un milion de lei din cheltuieli.

pasaj-michaelangeloPasajul Michelangelo din Tmișoara, inaugurat pe 28 mai 2015, chiar de ziua de naștere a primarului Nicolae Robu, adică cu mai puțin de 8 luni în urmă, a costat 48 de milioane de lei și s-a realizat cu mari erori tehnice și calitative serioase.

La șapte luni de la inaugurarea exagerat de fastuoasă – care a inclus cvartet de coarde, speech-uri ale primarului, diplome acordate muncitorilor și proiecții cu fotografiile lui Robu inspectând pasajul în timpul lucrărilor – pe lângă tradiționala tăiere de panglică, Pasajul Michelangelo a început să crape la încheieturi. În plus, apa termală și freatică din sol se infiltreaz cu repeziciune, iar acest lucru e vizibil și pentru un necunoscător. Apa intră în pereții pasajului și de la ploaie, acesta nefiind corect izolat, arată specialiștii consultați în acest scop. Mai nou, chiar în mijlocul carosabilului pasajulu a început să izvorască apă.

De la mijlocul lunii decembrie, când au fost sesizate primele defecțiuni în pasaj, se așteaptă o comunicare oficială din partea reprezentanților firmelor care l-au efectuat. (sursa: EVZ, Fotografii: Adrian Pîclișan)

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.