Unul din podurile construite de Bilfinger & Berger a fost Podul My Thuan. Consultantul tehnic a fost Maunsell (numita acum Aecom). Aveti aici o marturie de la inginerul care a recomandat (specificat) Radcon in acel proiect (cand a scris acest email testimonial el lucra la Atkins in Orientul Mijlociu ).

From: Taylor, Robert (Abu Dhabi User)
Sent: 19 May 2009 14:34
To: Spring, Allen
Subject: RE: Radcon

 

Allen,

I have used Radcon waterproofing in the past though I’ve never met Anish before (at least I don’t recall having met him). When I was working with Maunsell we designed a major bridge over the Mekong River (1992) at Vientiane for which we specifed Radcon waterproofing for the deck. Radcon was also used for the My Thuan Bridge (2000) in Vietnam which was another Maunsell design. Since being introduced into Vietnam on the My Thuan bridge, Radcon has been used on a large number of bridges in Vietnam apparently with great success. I prefer to use a spray-on waterproofing compound such as Radcon on bridge decks because it is not damaged or compromised by construction traffic.

The product works well with normal concrete containing OPC or Type C fly ash. It is not recommended if the concrete contains Type F fly ash. I’m not exactly sure of the difference between Type C and Type F fly ash but I think it has something to do with the amount of free calcium silicate that is available to react with the Radcon.

I hope this is of some help.

Regards,

Am folosit hidroizolarea cu Radcon in trecut desi nu l-am intalnit pana acum pe Anish (cel putin nu-mi amintesc sa-l fi intalnit). Cand lucram la Maunsell am proiectat un mare pod peste raul Mekong (in 1992) la Vientiane pentru care am recomandat hidroizolarea cu Radcon pentru tablier. Radcon a fost, de asemenea, folosit pentru podul My Thuan (in 2000) in Vietnam care a fost tot un proiect al Maunsell. De cand a fost introdus in Vietnam pentru podul My Thuan, Radcon a fost folosit la un mare numar de poduri in Vietnam si se pare cu mare succes. Prefer sa folosesc un produs de hidroizolare pulverizat cum este Radcon pe tablierele de pod deoarece nu este deteriorat sau periclitat de traficul din timpul procesului de constructie.

Produsul functioneaza bine cu betonul normal ce contine OPC (Ciment Portland obisnuit) sau cu cenusi zburatoare Tip C. Nu este recomandat daca betonul contine cenusi zburatoare de tip Type F. Nu sunt foarte sigur de diferentele dintre cenusile zburatoare de Tip C si de Tip F dar cred ca au ceva de a face cu cantitatea de silicat de calciu liber ce este disponibil pentru a reactiona cu Radcon.

Sper ca aceasta sa fie de ajutor.

Cu respect,

Bob Taylor

Principal Bridge Engineer

Abu Dhabi, Middle East

ATKINS

P.O. Box 7562, Abu Dhabi, U.A.E. | Tel: + 971 2614 9100 | Direct: +971 2614 9239 | Fax: +971 2627 0999

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.