La sfârșitul anului 2015 a avut loc finalizarea unui pod rotund care traversează Laguna Garzón, între orașele Rocha și Maldonado de pe coasta de sud a Uruguaiului. Proiectat de arhitectul Rafael Viñoly, podul circular a fost construit în 12 luni fiind un pod special realizat să încurajează conducătorii auto să se bucure de peisaj.

pod circular

„Ideea podului de la Laguna Garzon a fost aceea de a transforma o trecere tradițională pentru autovehicule într-un eveniment care să reducă viteza de circulație, oferind șoferilor oportunitatea de a se bucura de vederi panoramice ale peisajului uimitor oferit de lagună”, a spus arhitectul Rafael Viñoly.

Cele două benzi de trafic sunt împărțite în două pentru a crea porțiunea circulară a podului. Constructorii se așteaptă la 1000 de mașini pe zi. Pasarelele pietonale sunt situate pe ambele părți ale benzilor de circulație, încurajând turiștii să folosească acest pod în scopuri recreative.

podul circular

Proiectul a fost finanțat de către Eduardo Costantini, un om de afaceri responsabil pentru dezvoltarea turistică a orașului Rocha.

„Este o piesă arhitecturală inedită, aș putea spune iconică și va fi un factor catalizator în stimularea dezvoltării turismului pe coasta orașului Rocha, loc protejat pentru conservarea naturii. Doar 35 la sută din teritoriul lagunei poate fi dezvoltat iar restul trebuie păstrat natural, redat zonelor verzi”, a declarat Eduardo Costantini.

pod rotund circularDin anul 1976 Laguna Garzón face parte din rezervația zonelor umede din Estul țării iar din 1977, prin Decretul 260/77, este parte a Parcului Național. În decembrie 2011, Direcția Națională de Mediu, a propus ca zona să fie protejată prin Sistemului Național de Arii Protejate (SNAP), decizie care a fost pusă în vigoare în noiembrie 2014 prin Decretul 341/014.

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Surse: boredpanda.com, inhabitat.com, rvapc.com

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.