Podul mare din Parcul Cismigiu ar urma sa beneficieze de reparatii capitale, conform unui proiect de hotarare care figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, proiectul ar urma sa aiba o valoare totala de 3.328.047 de lei, dintre care lucrarile de constructii si montaj vor reprezenta 2.647.110 lei.

Podul, avand o lungime de 24 de metri si o latime de 4,09 metri, este situat intre aleea Magnoliei si aleea Platanului, asigurand traversarea pietonala a lacului Cismigiu.

Durata de finalizare a lucrarilor este estimata la opt luni.

Parcul Cismigiu este monument istoric, iar lucrarile de reparatii urmeaza sa protejeze valorile arhitectural urbanistice, istorice si de mediu natural, se arata in referatul de aprobare. Lucrarea, fiind una de reparare a unui monument istoric, presupune o cantitate de manopera importanta, circa 33.700 de ore, precizeaza sursa citata.

Se mentioneaza ca, potrivit unei expertize tehnice, podul se afla intr-o stare nesatisfacatoare, iar elementele constructive sunt intr-o stare avansata de degradare, fiind necesare lucrari de consolidare si reabilitare.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.