Mai multe persoane au fost ranite, duminica 29 Mai 2016 dimineata, dupa ce podetul pe care traversau s-a rupt, iar oamenii au cazut in gol mai bine de doi metri. Incidentul a avut loc in comuna Plopu din judetul Prahova.

podet Plopu PrahovaEste vorba despre 20 de persoane, care apucasera sa treaca peste partea de podet construita peste parau, asa ca nu au ajuns in apa, insa zece dintre ele au fost ranite, unele mai grav, altele mai usor, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Raluca Vasiloaie, pentru Mediafax. Initial au fost anuntate 20 de victime.

Dintre cei zece raniti, noua au fost transportati cu ambulantele la spital. Acestia din urma sunt chiar candidatul PSD pentru Primaria Plopu, Marin Teodor, actual viceprimar, si membri ai staff-ului sau de campanie, potrivit News.ro, care citeaza reprezentanti ai PSD Prahova.

Printre victime se numara si mai multi consilieri locali din partea PSD, precum si unul dintre vicepresedintii PSD Prahova, Laura Moagher. La spital a ajuns si o tanara insarcinata in 35 de saptamani, ea fiind ruda a candidatului social-democrat la Primarie.

Oamenii au cazut de la o inaltime de peste doi metri, iar la locul accidentului au ajuns in scurt timp patru ambulante si patru echipaje SMURD, care au acordat primele ingrijiri si au preluat noua raniti, dintre care doi in stare mai grava. Desi toti ranitii sunt constienti, unii au suferit fracturi si politraumatisme.

Momentan nu se stie de ce s-a prabusit podetul, insa autoritatile spun ca se poate ca acesta sa fi cedat sub greutatea celor care il traversau ori din cauza vechimii. Specialitii au deschis o ancheta pentru a afla cauza exacta.

Primarul comunei Plopu, Adrian Balanescu, a dezvaluit ca podetul respectiv era “de pe vremea lui Ceausescu”, era folosit rar si nu aveau ce sa caute pe el 20 de persoane in acelasi timp. Probabil s-a rupt din cauza greutatii, a adaugat edilul.

“Este vorba despre o punte pietonala, construita pe vremea lui Ceausescu. Era folosita mai des cand ploua torential si se umflau apele, in rest este un pod la 200 de metri distanta, unde se merge si cu masina. Daca nu se urcau pe punte atatia, ci mergeau cate 2,3 sau 5, nu se intampla nimic”, a aratat Balanescu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.