Un pod rutier de mare trafic ar urma să fie construit peste Tisa. Investiţia este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.Podul va fi construit printr-un grant european în dreptul localităţii Tepliţa şi va ajunge pe malul ucrainean în vecinătatea localităţii Biserica Albă.

Pod peste Tisa

Noul președinte al Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, Valeri Luncenko, prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, Consulul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan și Consulul General al Ucrainei la Suceava, Vasil Boeciko, au efectuat o vizită în localitatea românească Biserica Albă de pe malul drept al Tisei, unde au discutat despre proiectele transfrontaliere care urmează să fie derulate de cele două părți – informează Biroul de Presă al Administrației din Transcarpatia, citat de Tocpress .

Potrivit sursei, discuțiile dintre cele două delegații, la care a participat și primarul din Biserica Albă, Gheorghe Berinde, s-au axat în special pe derularea unui proiect comun care prevede reconstrucția vechiului pod rutier peste râul Tisa, care va face legătura între Sighetu Marmației și Biserica Albă.

Părțile au convenit că vor continua să poarte discuții pe acest subiect, mai ales că noul punct de trecere a frontierei româno-ucrainene, Sighet-Biserica Albă, este un proiect important pentru județul Maramureș și regiunea Transcarpatia.

Podul va fi construit printr-un grant european în dreptul localităţii Tepliţa şi va ajunge pe malul ucrainean în vecinătatea localităţii Biserica Albă. Autorităţile române şi cele ucrainene s-au întâlnit de mai multe ori pe această temă. Podul ar urma să permită accesul la coridorul european ce traversează Ucraina, Lisabona – Moscova.

09 apr, 15:19 ECONOMICA.net

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…