România va analiza posibilităţile de realizare în comun cu Bulgaria a unui nou pod la Dunăre, către Ruse, precum şi impactul acestuia asupra sprijinirii mediului de afaceri, a spus Marcel Boloş secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, după întâlnirea pe care a avut-o la Ruse cu omologul său bulgar.Podul Calafat Vidin

Potrivit acestuia, MDRT agreează propunerea construirii unui nou pod pe Dunăre către localitatea bulgară Ruse, prin realizarea acestei investiţii ambele ţări având de câştigat.

“Un asemenea proiect ar contribui foarte mult la sporirea mobilităţii populaţiei şi ar ajuta mediul de afaceri. Noi suntem foarte deschişi să avem o strategie comună pentru Dunăre, atât în ce priveşte partea de infrastructură, cât şi partea de port şi industria peştelui”, a spus Marcel Boloş.

Conform unui comunicat al MDRT, secretarul de stat Marcel Boloş a avut, în acest week-end, o întrevedere cu omologul său din guvernul Bulgariei, Nikolina Nikolova, cu ocazia desfăşurării la Ruse, a unei noi dezbateri publice pe tema Strategiei Dunării.

Cei doi demnitari au mai discutat despre forma pe care o va lua programul de cooperare transfrontalieră dintre cele două state în următorul exerciţiu financiar european, dar şi despre strategia pentru Marea Neagră, în contextul în care cele două ţări sunt singurele state membre ale Uniunii Europene din bazinul Mării Negre.

În prezent este pe cale de a fi finalizat podul Calafat Vidin.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.