Cu o înălțime maximă de 74 de metri de la sol și o lungime de aproximativ un kilometru, viaductul de la Aciliu (județul Sibiu) va deveni din iarna acestui an cel mai înalt din România. Viaductul este parte a viitoarei autostrăzi Sibiu – Orăștie.

Viitorul viaduct numără 12 piloni, flancați de ambele părți de câte o culee. Fiecare cale de rulare a autostrăzii este construită separat, iar înălțimea maximă față de sol este de 74 de metri. După ce pilonii viaductului au fost ridicați, constructorii de la Maeg au început așezarea traveelor.

Amplasarea acestora este cât se poate de spectaculoasă: aduse pe șantier la o lungime de câte 12 metri, traveele sunt sudate între ele, după care sunt pur și simplu împinse pe pilonii ridicați.

Oțel și cupru

Lucrările au un ritm propriu: odată sudate, traveele sunt împinse pe pilonii viaductului la o viteză de câțiva centimetri pe minut. În vârful fiecărui pilon au fost amplasate roți pe care să gliseze traveele. Odată sudate și împinse până în celălalt capăt al viaductului, întreaga structură de 7.800 de tone va fi ridicată cu sisteme hidraulice, după care va fi așezate pe reazămul fiecărui pilon.

”Alături de oțelul din aceste travee, a fost pus și cupru. Astfel, nu va fi nevoie de vopsire și întreținere prin vopsire”, explică inginerul Mircea Ignat, consultant în cadrul Collini, firma care asigură dirigenția de șantier pe lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăștie.

”Minune” cu muncitori români

Firma angajată să execute viaductul din apropierea orașului sibian Săliște este din Italia. ”Pe întreg șantierul lucrăm cu peste 100 de angajați. La sudarea și montarea traveelor lucrează 35 de muncitori, dintre care 8 sunt din Italia, restul din România. Cei din Italia i-am adus pentru a-i specializa pe cei români, căci este o lucrare care nu a mai fost făcută până acum”, spune Domenico Salviato, director tehnic al Maeg. Una din dificultățile acestui viaduct este dată de faptul că are o curbă largă: prin urmare, traveele trebuie astfel asamblate, încât odată împinse peste pod să se așeze perfect pe ”forma” dată de piloni.

La iarnă se va lucra în corturi

Pe măsură ce traveele sunt sudate şi împinse pe piloni, deasupra va fi asamblată o reţea de predale: structuri metalice pe care urmează a fi turnat betonul ce va susţine asfaltul autostrăzii. “În iarnă se va lucra la suprabetonare. O să se lucreze în corturi, cu aeroterme pentru a fi respectate cerinţele de temperatură”, spune Mircea Ignat, inginer în cadrul consultanţilor de la Collini.

Termenul de finalizare al tronsonului trei este, asemeni întregii autostrăzi Sibiu – Orăștie, luna aprilie 2013.

sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/Cum-arat-cel-mai-nalt-viaduct-din-Romnia-996334.html

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.