Au apărut mai multe informații contradictorii despre lucrare. Deși constructorul a promis că podul va fi gata până la finalul anului, el a depus o solicitare la CNAIR privind prelungirea termenului de finalizare până în 2025.

Pesimist este și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, care zilele trecute a făcut o vizită neanunțată pe șantierul podului peste Dunăre de la Brăila, constatând că lucrarea nu va fi gata la timp.

Podul ar trebui să fie dat în folosință în luna decembrie a acestui an, însă lucrarea este gata în proporție de doar 70%

„Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură”, a anunțat Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.

Reprezentantul Ministerului Transportului i-a solicitat constructorului un grafic detaliat privind operațiunile care urmează să se facă.

„Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie”, a mai spus Scrioșteanu.

De asemenea, pe șantier vor fi în permanență specialiști CNAIR care, săptămânal, vor trimite raportări la București.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.