Până de curând, Sheikh Lalchand, în vârstă de 43 de ani, era un barcagiu care ajuta oamenii să traverseze râul Mundeswari. De curând a devenit un erou local și o sursă de inspirație pentru mulți, deoarece a construit un pod de bambus peste râu.

Folosind podul, satenii din Ghoraberia-Chitnan și din Bhatora, care locuiesc pe o insulă înconjurată de râurile Mundeswari, Damodar și Roopnarayan, din statul indian Bengal sunt acum conectați cu continentul.


Sheikh a decis să construiască podul de unul singur, deoarece el nu putea să-și folosească barca în anumite momente și era obligat să vadă cum sufereau oamenii din cauza aceasta. “În timpul fluxului scăzut, oamenii trebuiau să traverseze râul în noroiul până la genunchi, când bărcile nu puteau fi folosite. Elevii sufereau  cel mai mult. Nu puteau traversa fluviul pe jos în timp ce își purtau ghiozdanele pentru școală. Apoi m-am gândit să construim un pod de bambus peste râu”, a spus Sheikh pentru The Telegraph.

Construirea podului de bambus l-a costat pe Sheikh o sumă totală de 7,5 lakh rupii adică aproape 10000 Euro. El a strâns banii vânzând bijuteriile soției sale și luând împrumuturi de la rudele sale. Podul a fost construit de 16 muncitori care au lucrat neîntrerupt timp de 28 de zile. El recuperează acum banii prin colectarea unei mici taxe de la cei care folosesc podul.

Cei care traversează podul pe jos sau pe bicicletă platesc 2 rupii adică 10 bani. Motocicliștii plătesc 6 rupii adică 30 de bani, în timp ce mașinile trebuie să plătească 100 rupii (= 6 lei) pentru a trece podul. Elevii și persoanele în vârstă sunt taxați cu 1 rupie (5 bani), în timp ce ambulanțele și studenții în timpul examenelor au permisiunea de a utiliza gratuit podul. Prin plata unei taxe lunare de 50 de rupii (adică 3 lei), fermierii pot folosi podul ori de câte ori doresc.

Un litru de benzina costa in medie echivalentul a 4,3 lei.

Pe lângă faptul că a făcut continentul accesibil satelor, podul a făcut, de asemenea, nuntile mai ușor de făcut. “Oamenii din zone îndepărtate erau reticenți în a-și căsători copiii aici … pentru că nu exista acces ușor. Podul ne-a salvat. Căsătoria fiicei mele este stabilită pentru anul viitor”, a spus Achinto Maity, un sătean pentru The Weekend Leader.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.