Până de curând, Sheikh Lalchand, în vârstă de 43 de ani, era un barcagiu care ajuta oamenii să traverseze râul Mundeswari. De curând a devenit un erou local și o sursă de inspirație pentru mulți, deoarece a construit un pod de bambus peste râu.

Folosind podul, satenii din Ghoraberia-Chitnan și din Bhatora, care locuiesc pe o insulă înconjurată de râurile Mundeswari, Damodar și Roopnarayan, din statul indian Bengal sunt acum conectați cu continentul.


Sheikh a decis să construiască podul de unul singur, deoarece el nu putea să-și folosească barca în anumite momente și era obligat să vadă cum sufereau oamenii din cauza aceasta. “În timpul fluxului scăzut, oamenii trebuiau să traverseze râul în noroiul până la genunchi, când bărcile nu puteau fi folosite. Elevii sufereau  cel mai mult. Nu puteau traversa fluviul pe jos în timp ce își purtau ghiozdanele pentru școală. Apoi m-am gândit să construim un pod de bambus peste râu”, a spus Sheikh pentru The Telegraph.

Construirea podului de bambus l-a costat pe Sheikh o sumă totală de 7,5 lakh rupii adică aproape 10000 Euro. El a strâns banii vânzând bijuteriile soției sale și luând împrumuturi de la rudele sale. Podul a fost construit de 16 muncitori care au lucrat neîntrerupt timp de 28 de zile. El recuperează acum banii prin colectarea unei mici taxe de la cei care folosesc podul.

Cei care traversează podul pe jos sau pe bicicletă platesc 2 rupii adică 10 bani. Motocicliștii plătesc 6 rupii adică 30 de bani, în timp ce mașinile trebuie să plătească 100 rupii (= 6 lei) pentru a trece podul. Elevii și persoanele în vârstă sunt taxați cu 1 rupie (5 bani), în timp ce ambulanțele și studenții în timpul examenelor au permisiunea de a utiliza gratuit podul. Prin plata unei taxe lunare de 50 de rupii (adică 3 lei), fermierii pot folosi podul ori de câte ori doresc.

Un litru de benzina costa in medie echivalentul a 4,3 lei.

Pe lângă faptul că a făcut continentul accesibil satelor, podul a făcut, de asemenea, nuntile mai ușor de făcut. “Oamenii din zone îndepărtate erau reticenți în a-și căsători copiii aici … pentru că nu exista acces ușor. Podul ne-a salvat. Căsătoria fiicei mele este stabilită pentru anul viitor”, a spus Achinto Maity, un sătean pentru The Weekend Leader.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.