Până de curând, Sheikh Lalchand, în vârstă de 43 de ani, era un barcagiu care ajuta oamenii să traverseze râul Mundeswari. De curând a devenit un erou local și o sursă de inspirație pentru mulți, deoarece a construit un pod de bambus peste râu.

Folosind podul, satenii din Ghoraberia-Chitnan și din Bhatora, care locuiesc pe o insulă înconjurată de râurile Mundeswari, Damodar și Roopnarayan, din statul indian Bengal sunt acum conectați cu continentul.


Sheikh a decis să construiască podul de unul singur, deoarece el nu putea să-și folosească barca în anumite momente și era obligat să vadă cum sufereau oamenii din cauza aceasta. “În timpul fluxului scăzut, oamenii trebuiau să traverseze râul în noroiul până la genunchi, când bărcile nu puteau fi folosite. Elevii sufereau  cel mai mult. Nu puteau traversa fluviul pe jos în timp ce își purtau ghiozdanele pentru școală. Apoi m-am gândit să construim un pod de bambus peste râu”, a spus Sheikh pentru The Telegraph.

Construirea podului de bambus l-a costat pe Sheikh o sumă totală de 7,5 lakh rupii adică aproape 10000 Euro. El a strâns banii vânzând bijuteriile soției sale și luând împrumuturi de la rudele sale. Podul a fost construit de 16 muncitori care au lucrat neîntrerupt timp de 28 de zile. El recuperează acum banii prin colectarea unei mici taxe de la cei care folosesc podul.

Cei care traversează podul pe jos sau pe bicicletă platesc 2 rupii adică 10 bani. Motocicliștii plătesc 6 rupii adică 30 de bani, în timp ce mașinile trebuie să plătească 100 rupii (= 6 lei) pentru a trece podul. Elevii și persoanele în vârstă sunt taxați cu 1 rupie (5 bani), în timp ce ambulanțele și studenții în timpul examenelor au permisiunea de a utiliza gratuit podul. Prin plata unei taxe lunare de 50 de rupii (adică 3 lei), fermierii pot folosi podul ori de câte ori doresc.

Un litru de benzina costa in medie echivalentul a 4,3 lei.

Pe lângă faptul că a făcut continentul accesibil satelor, podul a făcut, de asemenea, nuntile mai ușor de făcut. “Oamenii din zone îndepărtate erau reticenți în a-și căsători copiii aici … pentru că nu exista acces ușor. Podul ne-a salvat. Căsătoria fiicei mele este stabilită pentru anul viitor”, a spus Achinto Maity, un sătean pentru The Weekend Leader.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.