Un pod de pe DN1A, tranzitat zilnic de sute de camioane, se şubrezeşte pe zi ce trece. Pilonii construcţiei care trece peste râul Teleajăn, în dreptul comunei Blejoi, sunt degradaţi de intemperii. Ultimele lucrări s-au făcut aici în urmă cu mai bine de zece ani.

podul peste râul Teleajăn

Podul este plin de şanţuri şi denivelări. Şoferii care-l tranzitează spun că se simt în pericol.

– Are hopuri şi, la îmbinări, se cunoaşte deja, sunt un fel de şanţuri din dilataţie sau nu ştiu din ce, din construcţie… şi denivelări, care, oricum, nu sunt bune pentru maşină.

– E vechi, de când sunt eu îl ştiu şi nu cred că l-a reparat nimeni.

Sub greutatea maşinilor de mare tonaj, pilonii s-au degradat, iar din structură au căzut bucăţi de beton. Ultimele lucrări, dar nu majore, s-au făcut în urmă cu 11 ani.

– Foarte greu se circulă, e dezastru, mai ales cu zăpada asta, a terminat tot.

– Ar trebui mai mulţi bani băgaţi în infrastructură şi mai ales în podul ăsta care, dacă Doamne fereşte, dacă pică, nu ştiu pe unde mai circulă lumea.

Compania de Drumuri a răspuns unei solicitări făcute de reporterii Digi24. Oficialii spun că sunt în plan reparaţii în următorii trei ani, dar nu vorbesc de acest pod ca de o prioritate.

„Pentru lucrările de artă (poduri, pasaje, viaducte) care necesită reparaţii periodice au fost solicitate fonduri, ca aceste lucrări să fie realizate în perioada 2017 – 2020. Prioritizarea acestora se va face în funcţie de complexitatea degradărilor constatate”, se arată în răspunsul CNAIR.

DN1A este singura rută alternativă la DN1.

autor: Gabriel Barbu, Capital, 29 Ian 2017

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.