Şoseaua Atlanticului (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, în norvegiană) este un traseu spectaculos de pe continent, sărind de pe o insulă pe alta ajungand pana la Averøy intr-o călătorie fantastică peste poduri ce se răsucesc peste mare in evolutii imposibile.

Nu este nici o coincidenţă faptul că acest drum este a doua destinatie turistica cea mai vizitată din Norvegia.

Constructia a inceput in 1983 si a fost marcata de lupta împotriva fortelor naturii. În timpul perioadei de şase ani cat au durat lucrările, au fost înregistrate până la 12 furtuni ce au devenit uragane.

Sunt puţin mai mult de opt kilometri, inclusiv opt poduri peste ocean.

Principalul punct de atractie al drumului este tocmai Podul Storseisundet, care este cel mai lung dintre toate (260 metri), si care face o curbă spectaculoasa.

Atat de important a fost acest drum incat norvegienii l-au ales ca fiind constructia secolului din tara lor. În plus, ziarul britanic The Guardian l-a ales ca fiind destinatia cea mai buna din lume pentru excursie cu masina.

Este situat în zona de vest cu fiorduri şi in anumite perioade ale anului se pot vedea foci şi chiar balene.

Pescuitul este una dintre cele mai mari atractii ale zonei. Atât de mult se practica acesta, incat mulţi oameni pescuiesc de pe podurile autostrazii, un fapt cu care noi trebuie să fim atenţi atunci când conducem.

Începând cu anul 2009, Soseaua Atlanticului a fost prelungita de la Averøy pana la Kristiansund printr-un tunel cu taxa, tunel avand numele Atlanterhavstunnelen (adica “Tunelul Atlanticului”).

Construirea ei s-a intins pe o perioada de şase ani (aproape 1,5 km pe an), dar de la deschiderea sa în 1989 a devenit al doilea cel mai vizitat de turisti drum rutier de coastă, ceea ce l-a facut sa câştige in 2005 premiul pentru cea mai buna construcţie norvegiana.

Pentru a parcurge aceasta sosea cel mai bine este de a ajunge la Molde şi apoi să se urmeze drumul naţional 64, care este exact Atlanterhavsveien. Călătoria din orasul istoric Bergen pana la Molde se intinde pe 450 de kilometri, se traversează zona fiordurilor, fiind desigur “calatorie rutiera” incredibila.

Oslo este la aproximativ 600 de kilometri.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.