Dezamagire uriasa pentru bucurestenii care sperau sa scape de aoglomeratie si sa ajunga pana in Drumul Taberei cu metroul. Lucrarile care blocheaza cel mai mare cartier din Bucuresti au fost oprite din lipsa finantarii, iar constructia a intarziat deja un an. Culmea, autoritatile gasesc bani pentru conservarea santierelor: 3,5 milioane de euro pe luna.

Dan Trifu, consultant pentru constructorul metroului din Drumul Taberei, este nedumerit. Cele doua cartite uriase, care au costat 15 milioane de euro fiecare, stau degeaba in viitoarea statie de metrou de la Razoare. Au fost instalate pe sine, totul pe santier este pregatit, astepand apasarea unui simplu buton care ar insemna inceperea saparii galeriilor subterane din Metrou. Din pacate, insa, Guvernul a blocat finantarea lucrarilor.

Acum doua luni, santierul fierbea de activitate. Astazi, insa, muncitorii au fost trimisi in somaj, iar utilajele trase pe dreapta. Ministrul Transporturilor spune ca a aparut o pana financiara.

Din pacate, acest “o sa vad ce pot sa fac” al ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, nu este de ajuns. Nu sunt bani nici pentru plata curentului electric, iar cartitele ar fi trebuit sa sape deja de o luna in subteran si sa ajunga cel putin la urmatoarea statie de metrou. Din pacate, Ministerul Transporturilor este scump la tarata si ieftin la faina. Nu are bani pentru lucrari, dar va trebui sa gaseasca fonduri pentru conservarea santierelor.

“15 milioane de lei pe luna toata aceasta, cheltuiala de conservare. Era de ajuns sa dublam suma si atunci santierul putea lucra o luna din acesti bani. Cer scuze prin dumneavoastra cetatenilor carora le-am promis ca vom respecta termenele”,
spune consultantul Trifu.

Intarzierea este de un an si doua luni. Pana cand lucrarile vor fi gata, peste 300.000 de oameni, care locuiesc in Drumul Taberei, sunt condamnati sa circule pe strazile ingustate de santier, unde se formeaza cozi uriase de masini.

Sursa: www.incont.ro– 09.02.2013

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.