Chiar daca traim intr-o lume a autoturismelor, preocuparea pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a se bucura fara autovehicule de realizari ingineresti iesite din comun, precum podurile pietonale, a inceput sa fie din ce in ce mai evidenta, mai ales dupa ce am trecut in mileniul al treilea.

Conform travel.yahoo.com, iata care sunt cele mai spectaculoase noua poduri pietonale din lume.

1. Capilano Suspension, Vancouver (Columbia Britanica – Canada)

Daca ajungi sa mergi pe acest pod, cu siguranta nivelul de adrenalina iti va creste destul de mult. Si asta deoarece este un pod care traverseaza o parte din salbaticia ce incadreaza raul Capilano. Are 137 de metri lungime si este situat la circa 70 de metri deasupra raului. Podul se afla la doar 16 kilometri de centrul orasului Vancouver si dateaza din 1889.Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

2. Langkawi Sky, Malaezia

Mai mult un punct de observatie, acest pod este situat la aproximativ 700 de metri deasupra nivelului marii in Langkawi – un arhipelag din partea de vest a Malaeziei. La pod se ajunge cu o telecabina care urca pe muntele Mat Cincang, zona oferind turistilor privelisti impresionante si ametitoare, in care este inclusa si Marea Andaman, care se vede in departare. De asemenea, tot impresionanta este si tehnica inginereasca: podul se sprijina pe un singur stalp masiv.Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

3. Podul BP, Chicago

Acest pod, finantat de compania British Petroleum, este una dintre cele mai uimitoare opere arhitecturale din Chicago, fiind complet imbracat intr-o folie din otel.

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

4. Puente de la Mujer, Buenos Aires

“Podul Femeii” a fost proiectat de arhitectul Santiago Calatrava, iar strazile inconjuratoare sunt numite dupa femei remarcabile, cum ar fi Alicia Moreau de Justo, o activista pentru drepturile omului. De pe pod se pot vedea mai multe cladiri foarte moderne – hoteluri, restaurante, blocuri de locuinte date in proprietate. Datorita unui pilon care se inalta spre cer intr-un unghi de 45 de grade, podul este comparat adesea cu un cuplu care danseaza tango. Iar in Buenos Aires poti vedea oricand un astfel de cuplu, mai ales pe strazile din San Telmo.

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

5. Walkaway over the Hudson, Poughkeepsie, New York

Acest pod, care a fost candva cale ferata, este suspendat la 67 de metri deasupra unei portiuni din raul Hudson neobisnuit de dreapta si are o lungime de 2062 de metri. De aici poti vedea kilometri intregi din rau in aval si in amonte, fara ca vreo constructie sa iti obstructioneze privirea.

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

6. Henderson Waves, Singapore

Asa cum se poate vedea si in imagine, podul este unul atipic, avand o structura din otel nu liniara, ci ondulata, cu “valuri”, din loc in loc oferind zone mai adapostite in care turistii se pot odihni pe scaune. Henderson Waves este situat la 35 de metri deasupra aglomeratului drum Henderson.

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

7. Kurilpa, Brisbane (Australia)

Stalpi atasati de cablurile de sustinere stau pe acest pod in toate directiile, distragand partial atentia de la zgarie-norii de pe marginea raului Brisbane. Podul, care are montate 84 de panouri solare, este mai incantator atunci cand acestea alimenteaza sistemul de iluminare.

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

8. Podul Infinitului, Stockton on Tees, Anglia

Prin cele doua arcuri care se reflecta in raul Tees, acest pod deschis in 2009 creeaza simbolul infinitului, de unde si numele. Arcul principal are o inaltime de aproape 121 metri, iar lungimea incadrata de el este de 274 metri. Sistemul de iluminat (pentru noapte) face ca simbolul sa se vada si mai bine, iar luminile isi schimba culorile in timp ce pietonii si biciclistii merg pe pod, creand un efect impresionant.

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

9. Podul pietonal Bob Kerrey

Acesta este primul pod pietonal care face legatura intre doua state: se intinde de la Omaha – Nebraska, pana la Council Bluffs – Iowa. Are o lungime de circa 914 metri si o froma de S, creata in jurul celor doi mari piloni de sustinere. Deschis in 2008 si iluminat noaptea, acest pod a devenit un loc preferat de catre tineri, iar o placa marcheaza granita dintre Nebraska si Iowa (cu un picior poti fi intr-un stat si cu altul in celalalt).

Cele mai spectaculoase poduri pietonale din lume (Galerie foto)

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.