Construirea unui tunel pe sub strâmtoarea Bering, ce ar urma să aibă o lungime de 100 kilometri şi să conecteze sistemele de transport din Eurasia şi America, a primit undă verde, scrie The Sunday Times.

Pentru punerea directă în aplicare a acestui grandios proiect, ale cărui costuri depăşesc 99 miliarde de dolari, partea rusă ar urma să finalizeze până în 2013 un tronson de 800 de km de cale ferată, care va lega Transsiberianul de Iakuţk, iar până în 2030 să construiască alte 4000 km de cale ferată până la Uelen (Ciukotka).

Americanii, la rândul lor, până la proiectul nemijlocit al tunelului, prevăzut cu cale ferată electrificată de înaltă viteză, o automagistrală, linii de înaltă tensiune şi telecomunicaţii, ar trebui să construiască 2.000 de kilometri de cale ferată.

Conexiunea subacvatică ar urma să fie realizată sub strâmtoarea Bering în zona aşa-zisei linii internaţionale care trece prin insulele ruseşti Diomid-Ratmonov şi insula americană Little Diomede.

Astfel, transportul de mărfuri pe magistala Eurasia-SUA, care va conecta zone bogate în resurse naturale, dar slab populate, de căi de transport cheie, va fi mai puţin costisitor, mai sigur şi mai rapid decât pe mare, estimează mai mulţi experţi britanici.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…