Foto: Proiecția pasajului Doamna Ghica (sursa: Primăria București)

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a semnat luni autorizația de construire pentru lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica din cartierul Colentina, potrivit unui comunicat de presă.

Urmează devierea și modernizarea rețelelor edilitare din zonă – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicații și sistematizare drumuri, conform proiectului.

În acest moment se lucrează la devierea rețelelor de termoficare și de iluminat fără a se bloca circulația. Pe parcursul lucrărilor de deviere a rețelelor vor fi doar devieri locale de trafic, păstrându-se același număr de benzi de circulație, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei pentru G4Media.ro.

Deocamdată nu e clar când va începe construcția propriu-zisă a pasajului și cum va fi afectat traficul.

Firea a anunțat că lucrările se vor termina în 12 luni, costul estimat al lucrărilor fiind de 28 de milioane de euro.

Proiectul este realizat Trustul de Clădiri Metropolitane, o companie a municipalității bucureștene.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a circulaţiei în zona de nord est a Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din 2 benzi de circulaţie pe sens. Pasajul nu va avea însă și linie de tramvai, așa cum au cerut mai mulți reprezentanți ai societății civile.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.