Foto: Proiecția pasajului Doamna Ghica (sursa: Primăria București)

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a semnat luni autorizația de construire pentru lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica din cartierul Colentina, potrivit unui comunicat de presă.

Urmează devierea și modernizarea rețelelor edilitare din zonă – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicații și sistematizare drumuri, conform proiectului.

În acest moment se lucrează la devierea rețelelor de termoficare și de iluminat fără a se bloca circulația. Pe parcursul lucrărilor de deviere a rețelelor vor fi doar devieri locale de trafic, păstrându-se același număr de benzi de circulație, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei pentru G4Media.ro.

Deocamdată nu e clar când va începe construcția propriu-zisă a pasajului și cum va fi afectat traficul.

Firea a anunțat că lucrările se vor termina în 12 luni, costul estimat al lucrărilor fiind de 28 de milioane de euro.

Proiectul este realizat Trustul de Clădiri Metropolitane, o companie a municipalității bucureștene.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a circulaţiei în zona de nord est a Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din 2 benzi de circulaţie pe sens. Pasajul nu va avea însă și linie de tramvai, așa cum au cerut mai mulți reprezentanți ai societății civile.

Articole asemănătoare si de interes pentru dvs

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…