Bulgaria ar putea construi inca doua poduri peste Dunare, intre Oriahovo si Bechet, precum si intre Silistra si Calarasi, cu bani obtinuti din fonduri europene, potrivit ministrului bulgar al Dezvoltarii Regionale, Rossen Plevneliev.

Plevneliev a anuntat ca Bulgaria va incerca sa obtina finantare europeana pentru cele doua poduri peste Dunare, cu ocazia conferintei internationale de la Ruse, pe tema strategiei UE pentru regiunea Dunarii, transmite agentia Novinite.

In clipa de fata, singurul pod peste Dunare dintre Romania si Bulgaria este cel ce leaga Giurgiu de Ruse, desi frontiera comuna masoara 610 kilometri.

Un al doilea pod peste Dunare, intre Vidin si Calafat, extrem de important pentru culoarul Dresden-Istanbul, se afla in constructie, in clipa de fata, cu finantare europeana.

“Avem la dispozitie 100 de miliarde de euro pentru dezvoltare regionala in bazinul Dunarii. Banii acestia nu sunt blocati intr-o banca, ci sunt deja alocati pentru mai multe proiecte in desfasurare”, a declarat comisarul european pentru politici regionale, Johannes Hahn, prezent la conferinta.

Comisarul sustine ca in clipa de fata este folosita doar intre 3% si 6% din capacitatea din de transport a Dunarii, iar Comisia Europeana urmareste o crestere importanta a acestui procent.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.